Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

Sanal POS Güvenlik Ayarları

Genel Bilgiler

DenizBank Sanal POS'ta tüm işlemlerin güvenliğini sağlamak için ek güvenlik yöntemleri uyguluyoruz. İnternet sitesine ilk girişte, giriş yapanın siz olduğunuzu doğrulamak için izninizi istiyor ve internet sitesi içinde bulunan güvenlik uygulamalarıyla işlemlerinizin güvenle gerçekleşmesini sağlıyoruz.

Oltalama (Phishing) Saldırıları

Oltalama (phishing) saldırıları, kişilere güven telkin ederek gönderilen mesajların alıcılarının gizli kalması gereken kişisel bilgilerini, kimlik, müşteri, hesap ve kart bilgilerini ve şifrelerini elde etmeyi amaçlayan saldırılardır. Telefon görüşmeleri, SMS ve e-mail göndererek yapıldıkları gibi sosyal medya platformlarında yayınlanan reklamlara tıklandığında açılan sayfalar aracılığı ile ya da telefon görüşmeleri üzerinden Banka adına bilgi istemeleri ile de müşterilerden bilgi toplanabilmektedir. İçinde maddi çıkar, ödül, para vaadi bulunan mesajlar veya internet sayfaları ile ikna edilen kişilerden elde edilen bilgilerle kişilerin hesaplarına ve kartlarına erişilmekte, hesapları boşaltılmakta ve kart bilgileri ile sahte harcama yapılmaktadır.

Oltalama Saldırıları ve Sosyal Mühendisliğe Karşı Korunmak İçin:

  • Dolandırıcılar tarafından gönderilen, ödül vaadi içeren SMS ve sosyal medya üzerinden gelen mesajların içinde yer alan linklere kullanıcı bilgilerinizi, şifrelerinizi girmeyiniz ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.
  • Kişisel bilgilerinizi, müşteri bilgilerinizi ve şifrelerinizi kimse ile paylaşmayınız. Sosyal medya platformlarında çeşitli kampanya vaadi ile sizden kişisel bilgileriniz, kullanıcı bilgileriniz ve şifrelerinizin istendiği sayfalara sadece size özel ve çok değerli olan bu bilgilerinizi kesinlikle girmeyiniz.
  • Önemli toplumsal olaylar ve doğal afetler bahane edilerek (deprem, terör saldırısı, derbi maç vb.) sosyal medya platformlarından arkadaşlarınız ve yakınlarınızdan geldiği izlenimi yaratılarak gönderilen mesajlarla taleplerde bulunulması durumunda hemen harekete geçmeyip öncelikle mesaj gönderdiğinizi düşündüğünüz yakınınızı arayıp isteğin doğru kişiden gelip gelmediğine emin olunuz.
  • Bankamızdan gelmiş gibi görünen bilgilerinizi güncelleme ya da çeşitli nedenlerle SanalPOS hesabınıza giriş yapmanızı isteyen SMS, e-posta ya da sosyal medya mesajlarını dikkate almayınız. Tanımadığınız kişilerden gelen ve ekinde dosya bulunan e-posta mesajlarını ve eklerini açmayınız. Bankanız olarak sizden e-posta yoluyla bilgilerinizi güncellemenizi ya da şifrelerinizi girmeyi istemeyiz.
  • Hiçbir banka görevlisinin, polisin, askerin, savcının ve avukatın sizi arayarak şifrelerinizi istemeyeceğini unutmayınız. Bu tür bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldığınızı, şifrenizi sizi arayan biriyle paylaştığınızı, sahte banka linklerine yanlışlıkla girdiğinizi veya hesabınızdan para çekildiğini fark ederseniz sizi koruyabilmemiz için hemen 0 850 2220800 İletişim Merkezi'ni arayınız.

Zararlı Yazılım Yöntemiyle Yapılan Dolandırıcılık

Zararlı yazılımın bilgisayar, tablet ve telefonlara bulaşabileceği pek çok kaynak bulunmaktadır.

  • Zararlı içerik barındıran (Spam) e-posta linkleri
  • Ödül vaadi içeren sahte internet sayfası linkleri
  • Resmi kurum ve bankalardan iletildiği izlenimi veren SMS'lerde bulunan linkler
  • Özellikle Apple Store, Google Play ve Windows Store dışındaki uygulama marketlerinden indirilen sahte uygulamalar
  • İçinde fatura detayı, ekstre, form ya da uygulama çalıştıracak (Makro) Ofis yazılım dokümanları olduğu izlenimi veren e-postaların ekleri

Zararlı Yazılıma Karşı Korunmak İçin:

  • Bilgisayar ve mobil cihazlarınızda lisanslı anti virüs uygulamalarını kullanınız.
  • Cep telefonu ve bilgisayar uygulamalarını güvenilir kaynaklardan yükleyiniz.
  • Lisanslı işletim sistemi, yazılım ve antivirüs programları kullanınız ve kullandığınız uygulamaları güncel tutunuz.
  • Tanımadığınız kişilerden veya sizinle ilgili olmadığını düşündüğünüz e-posta ve eklerini açmayınız ve mail kutunuzdan siliniz.
  • Bilgisayar veya mobil cihazınıza virüs bulaştığı şüphesi duyarsanız cihaz satıcısının yetkilendirdiği teknik servisten destek alınız.

Güvenlik

SanalPOS Panelinde Güvenlik

Sanal POS paneline girmek için herhangi bir linki tıklamadan "https://spos.denizbank.com/Login.aspx" adresini tarayıcınızın adres çubuğuna yazıp bu sayfadan giriş yapınız.

Müşteri parolası art arda 5 kez hatalı girilmesi durumunda captcha devreye girmekte olup captchayı da 10 kere yanlış girildiği takdirde şifre bloke edilmektedir. Panel üzerindeki bloke parolamı unuttum linkinden yeni parola belirlenebilmektedir.

Site Trafiği Yönlendirme (Pharming)

DNS ayarlarının bozularak müşterilerin sahte sitelere yönlendirilmeleri ve kullanıcı bilgileri ve şifrelerini sahte sitelere girmeleri amaçlanır.

Müşterilerin,

  • Arama motorunda banka adı içeriği bulunmakla birlikte banka adı kullanılarak oluşturulan sahte siteye girmeleri,
  • Tanınmayan kişilerden gelen e-postaların ekindeki dosyaları açmalarıyla bilgisayar veya mobil cihaza zararlı yazılım yerleşmesi sonucu, Kullanıcı bilgileri ve şifrelerini sahte siteye girmeleri ve dolandırıcıya teslim etmeleri sonucunda gerçekleşir.

Şifre Güvenliği

  • Şifrenizi isim, doğum tarihi, taraftarı olduğunuz takımın kuruluş yılı gibi kolay tahmin edilebilir rakam ve harflerden belirlemeyiniz ve düzenli olarak değiştiriniz.
  • Şifreleriniz sizin kullanımınıza özeldir. Hiçbir banka görevlisi, savcı, polis, jandarma, avukat sizden kart bilgilerinizi ve şifrenizi istemez. Şifrelerinizi kimse ile paylaşmayınız.
  • Cep telefonunuzun kaybolması ve çalınması durumunda telefonunuzun başkaları tarafından kullanılamaması için açılış şifresi belirleyiniz. Telefonunuz çalınmış veya kaybolmuş olsa da uygulamalara 3. Kişiler tarafından girilemeyecektir.
  • Internet veya mobil uygulamalarımıza girerken tek kullanımlık şifrenizin gelmemesi halinde derhal bankanızı ve hizmet aldığınız operatörü arayınız.
  • Key logger isimli zararlı yazılımlar klavyeye girilen şifreleri hafızasında tutarak şifrenin açığa çıkmasına neden olabilmektedir.
  • Şifrenizi bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza kaydetmeyiniz. Bu bilgileri kartın üzerine yazmayınız, cüzdanınızda saklamayınız ve cep telefonunuza kaydetmeyiniz.
  • Sosyal medya ve e-ticaret alışveriş sitelerinde kullandığınız şifreleri bankacılık işlemlerinde kullanmayınız.

Bilgisayar güvenliği

Unutmayın, banka hesaplarınızın ve kartlarınızın güvenliği bilgisayardan başlar.

Bilgisayarınızın güvenlik duvarı (firewall) ayarının açık olduğundan emin olun ve güvenlik yazılımlarını güncel tutup tarayıcının güncellemelerini düzenli olarak yapınız.

Güvenliğinden emin olmadığınız ve ortak alanlarda kullanılan kablosuz ağlara (wireless internet) bağlanmayınız. Güvenliği düşük ve ortak kullanıma açık ağların farklı kişiler tarafından istismar edilebileceğini unutmayınız.

Bilgisayarınızda lisanssız, kopya yazılım ve kaynağı belli olmayan uygulama kullanmayınız.

Uygulama ve işlem güvenliğine yönelik, bilgisayarınızda kullandığınız uygulamaların erişim ve yetki isteklerini kontrol ediniz.

Güvenlik Uygulamalarımız

  • SMS doğrulama
  • IP / ISS Kısıtlama
  • İşlem Limiti Kısıtlama Güvenlik resmi uygulaması

Giriş güvenliği

Müşteri parolası art arda 5 kez hatalı girilmesi durumunda captcha devreye girmekte olup captchayı da 10 kere yanlış girildiği takdirde şifre bloke edilmektedir. Panel üzerinde bulunan parolamı unuttum linkinden yeni parola belirlenebilmektedir.

Yeşil adres çubuğu

Doğrulama sertifikasına sahip bir web sitesine girildiğinde tarayıcınızın çubuğu yeşil renge dönüşür. Yeşil adres çubuğu dolandırıcılık amacıyla taklit edilmiş bir sitede değil gerçek web sitesinde olduğunuzu gösterir.

Duyuru ve Uyarılar

  • Bankamızın Youtube’daki Güvenli Bankacılık kanalı
  • TBB duyuruları
  • BKM duyuruları
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve BKM işbirliği ile hazırlanmış olan “İki Kişinin Bildiği Sır Değildir” temalı kamu spotu
  • Ticaret Bakanlığı tarafından sahte site dolandırıcılıklarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan kamu spotu