Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

Sanatımızın Hatıra Defteri

Satın Al

Genel Bilgiler

Kitap ve belgesel dizisinden oluşan Sanatımızın Hatıra Defteri projesi, yakın tarihimizde derin izler bırakan sanat insanlarının öykülerini konu alıyor. Abdülhak Hamit Tarhan’dan Aşık Veysel’e, Cahide Sonku’dan, Müjdat Gezen’e, Neyzen Tevfik’ten Orhan Pamuk’a, Münir Nurettin’den Halit Refiğ’e yakın tarihimizde kültür, sanat, edebiyat yaşamımıza zenginlik katan büyük üstatlara, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman gülümseten sımsıcak öyküleriyle bir saygı duruşu niteliğinde olan Sanatımızın Hatıra Defteri belgeselini Cihan Ünal ve Haluk Bilginer seslendirdi.

Müziğini Can Atilla’nın yaptığı belgesel filmlere ek olarak; Halil Ergün’den Erkan Can’a, Beyazıt Öztürk’ten Meltem Cumbul’a, Demet Akbağ’dan Serra Yılmaz’a, Tarık Akan’dan Nefise Karatay’a, Güven Kıraç’tan Mustafa Alabora’ya, Ayşe Arman’dan Candan Erçetin’e kadar birbirinden değerli 24 oyuncu yakın tarihimizin sanatçı ve edebiyatçılarını oynadı. Bu performanslardan alınan fotoğraflar ise ünlü karikatürist Kutlukhan Perker’in usta çizgileri ve birbirinden ilginç 85 insan öyküsüyle zenginleşti.

Sanatımızın Hatıra Defteri’ni hazırlayan Nebil Özgentürk, projenin doğuş dönemini şu sözlerle anlatıyor.
“… kısa kısa, öykü tadında, rengarenk sanat hatıraları anlatmak istedik. 6-7 dakikalık sanat olayları. Kim ya da kimlere ilişkin olmasından çok, içeriği zengin, finalinde de şaşırtan, gülümseten, şoke eden, garipsenen, zaman tünelinden çıkıveren, alkışlatan, keyifli ama tuhaf-garip öyküler. Ben, başından itibaren ve şakayla karışık kendince şöyle bir alt başlık kurdum kafamda sürekli. İçinden Kültür-Sanat Geçen Hatıralar. Lirik, epik, senfonik, klasik, hijyenik, fotojenik, didaktik, az biraz da antimedyatik hatıralar! … (Çetin Altan) demişti ki; “Bu ülkenin kuytu labirentlerinde milyonlarca insan kendi öyküsünü dokuya dokuya geçip giderler.” Hiç aklımdan çıkmadı, çıkmayacaktı bu sözler.”

Özellikler

Yazan Nebil Özgentürk
Yayın Tarihi Aralık 2012
Yayın No 29
Sayfa Sayısı 238
DVD Sayısı 3
Özelliği 30 x 22 cm