https://chatbot.denizbank.com/Sdk/Jetlink.js

Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

Arıcılık Sigortası

Tarım sigortalarında yeni bir dönem başlıyor...

Genel Bilgiler

Gözünüz gibi baktığınız, en iyi verimi almak için gece gündüz çalıştığınız, ekmek tekneniz arılarınızı riske atmak istemezsiniz değil mi?

Gelin DenizBank'a, hayvanlarınızı güvence altına alalım, zor gününüzde yanınızda olalım.

Arıcılık Kovan Sigortalarınızda Sigorta Priminizin Yarısını Ödemek İster Misiniz?

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olan, plakalı, modern ve aktif (içinde arı olan) kovanlar sigorta kapsamında! Devletin %50 Prim Desteğinden yararlanın...

Teminat Kapsamında Olan Riskleriniz

Aktif (içinde arı olan) kovanların;

  • Fırtına, Hortum, Yangın, Heyelan, Deprem, Taşıt çarpması, Sel ve Su Baskını, Vahşi Hayvan Saldırısı, Kovanların nakliyesi esnasında; çarpma, çarpışma, devrilme, yanma vb. (Sadece Gezginci Arıcılık için geçerlidir.) nedenler sonucu meydana gelen zararlar, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.

Avantajlarınız Nelerdir?

  • Aktif (içinde arı olan) kovanların, toplam poliçe priminizin yarısı Devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Poliçe priminizi “DenizBank Üretici Kartı” ile sorunsuz bir şekilde ödeme kolaylığına sahipsiniz.
  • Priminizin %25'ini peşin, kalan %75'lik kısmını da hasat ile ödeyebilirsiniz.
  • Hasar halinde, tazminatlarınızı en kısa zamanda alabileceksiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Arıcılık Sigortasına nasıl sahip olabilirsiniz?

Size en yakın DenizBank Şubesine gitmeniz yeterli.

Prim ödemelerinizi nasıl yapabilirsiniz?

Prim ödemelerinizi, "DenizBank Üretici Kartı"nızı kullanarak, %25'i peşin, kalan %75'lik kısmını da 5 eşit taksitte yapabilirsiniz...

Hasar anında ne yapmalısınız?

Arıcılık (Arılı Kovan) sigortasında; teminat kapsamındaki herhangi bir riskin gerçekleşmesi halinde, sigorta ettiren/sigortalı tarafından en geç 24 saat içinde doğrudan ya da acente aracılığı ile TARSİM ÇAĞRI MERKEZİNE (0850 250 82 77) hasar ihbarı yapılır. Ayrıca; “TARSİM MOBİL” uygulaması ile sigortalı/sigorta ettiren tarafından zamandan ve mekandan bağımsız olarak hasar ihbarları doğrudan yapılabilmektedir.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, aktif (İçinde arı olan), plakalı, modern kovan niteliğindeki kovanlarda meydana gelen hasarın; nedeni, niteliği ve miktarı Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından görevlendirilecek Tarım Sigortaları Havuz eksperleri tarafından belirlenir.

Hasar dosyasının tamamlanmasından sonra, kesinleşmiş tazminat miktarları, en geç 30 gün içinde yine Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından sigortalıya banka kanalıyla ödenir.

Arıcılık Sigortası nedir?

DenizBank’ın, “Tarım sigortalarında yeni bir dönem başlıyor..”, sloganı ile duyurduğu Arıcılık Sigortası, arıcıların karşılaştığı riskleri azaltmak adına başlattığı yeni bir hamledir. Gelir teminini ve geçiminizi garanti altına almayı amaçlar. Arıcıların yetiştirdiği arılarından ve onların ürettikleri baldan geçimini sağlayan yetiştiricilerin ve üreticilerin iş hayatlarındaki riski azaltmak adına başlatılan bir sigorta projesi ayağıdır. Arıcılık Sigortası ile DenizBank, üreticilerin ve arı ürünleri yetiştiricilerinin ürünlerinden en iyi verimi alabilmek için olağanüstü bir gayret ile üzerine düştüğü arıları korumayı ve geleceklerini güvence altına almayı amaçlamaktadır.

Arıcılık, üretilen balın cinsine, kalitesine ve çeşidine göre geliri artan, kalitesini de yine o balı üreten arılardan alan bir hayvancılık türüdür. Oldukça güç ve hassas bir işleme gereksinim duyulan arıcılıkta, gerek mevsimsel geçişler, gerek dışarıdan gelen doğal tehditlerle risk büyüktür. İşte bu riski azaltma ve üreticiyi korumak adına geliştirilen Arıcılık Sigortası’nı yaptırarak, arıcılar geleceklerindeki riski önemli ölçüde azaltabilirler.

Arıcılık Sigortası’nda, güvence altına alınacak şey arıcıların üretim yaptıkları yer olan kovanlardır. Arıcılıkta ancak bal arıları ve onların evi konumundaki kovanlar korunarak mükemmel şekilde bal üretimi yapılır. Sigortanın önemi de bu durumda ortaya çıkar.

Arıcılık Sigortası’na başvurulması ve bu sigortaya kaydedilmek sigortanın aktive edilmesi anlamına gelmez. Arıcılık Sigortası’nın aktive olması için sigorta adına geçerli birtakım durumların meydana gelmesi lazım. Arıcılık Sigortası için bu olumsuz durumların tamamı, zihinlerde hiçbir soru işareti bırakmayacak ölçüde poliçelerde tanımlanmıştır. Bu olumsuz durumlar şu şekilde listelenmektedir:

1. Fırtına, hortum, sel ve su baskını, heyelan, orman yangını gibi doğal afetler

2. Vahşî hayvan saldırısı gibi doğal çevreden kaynaklanan olumsuzluklar

3. Kovanların nakliyesi sırasında meydana gelen taşıt çarpışması, devrilme, yanma, (bu durumların hepsi gezici arıcılar için geçerlidir) ve ayrıca kundaklamadır.

Yukarıda listelenen tüm bu zararlar, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.

Arıcılık Sigortası genel şartları nelerdir?

Arıcılık Sigortası için bazı şartların bir araya gelmesi lazım. Sigorta yaptırılacak kovanlar Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) üzerinde kayıtlı olmalıdır. Arıcılık Sigortası kapsamına girebilecek nitelikte bir kovanın içinde bal arıları olmalıdır. Yani aktif bir kovan olmalı, plakasının bulunması, modern kovan niteliğinde olması gerekmektedir.

Arıcılık Sigortası’nı aktive edebilmek için öncelikle arıcıların kendilerine en yakın konumdaki Denizbank şubesine gitmeleri gerekir. Aktif kovanlarda toplam poliçenin yarısı devlet desteği ile karşılanır. Poliçe primleri, “DenizBank Üretici Kartı” ile sorunsuz bir biçimde ödenebilir. Poliçe priminin %25’i peşin, kalan %75’i de hasat sonrası ödenebilir. Ayrıca bu %75’lik kısmın 5 eşit taksite bölünüp ödenmesi de mümkündür. Bu prosedürlerin yerine getirilmesi ile tazminat en kısa zamanda alınabilir.

Arıcılık Sigortası poliçeleşme süreci nasıl işler?

Sigorta şirketlerince karşılıklı güven ilişkisine dayanarak sunulan hizmet şartlarının tüm detayları ile belirtildiği yazılı belgeye “sigorta poliçesi” denir. Poliçe, sigortanın işleyebilmesi için gerekli bir belgedir. Poliçe olmadan ne sigortanın mahiyeti belli olur ne de sigorta yaptıran sigortalı kişinin zararı karşılığında alabileceği tazminat.

Arıcılık Sigortası’nın poliçeleşme süreci, sigorta yaptırmak isteyen kişinin ona en yakın konumda bulunan DenizBank şubesine gitmesi ile başlar. Şubeye gitmenin ardından teminat kapsamındaki kazaların hangisi karşısında sigorta yaptırmak istendiği belirlenir. Gereken primin yatırılması ve belgenin oluşturulması ile poliçe süreci devam eder. Herhangi bir hasar meydana geldiği takdirde arıcılar, Arıcılık Sigortası’nın işleme girebilmesi için en geç 24 saat içerisinde Tarım Sigortalar Havuzu (TARSİM) çağrı merkezine ihbarda bulunmalıdır. Bu ihbar ya 0850 250 82 77 numaralı telefon numarasını aramak suretiyle ya da akıllı telefonlara indirilebilen TARSİM Mobil uygulaması üzerinden yapılabilir. Yapılan ihbar üzerine hasar tespitine gelen Tarım Sigorta Havuzu eksperinin onayı üzerine tazminat süreci başlar. Sigortalının bir ay içerisinde tazminatını alması ile sona erer.