https://chatbot.denizbank.com/Sdk/Jetlink.js

Menüye Git İçeriğe Git

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası

Tarım sigortalarında yeni bir dönem başlıyor...

Genel Bilgiler

Gözünüz gibi baktığınız, en iyi verimi almak için gece gündüz çalıştığınız, ekmek tekneniz hayvanlarınızı riske atmak istemezsiniz değil mi?

Gelin DenizBank'a, hayvanlarınızı güvence altına alalım, zor gününüzde yanınızda olalım.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortalarınızda Sigorta Priminizin Yarısını Ödemek İster Misiniz?

Koyun ve keçi ile koç ve tekeler, ön soy ve soy kütüklerine güncel kayıtlarını yaptırın, Devletin %50 Prim Desteğinden yararlanın...

Teminat Kapsamında Olan Riskleriniz

Bu sigorta, sigortalı küçükbaş hayvanlarda;

a. Her türlü hayvan hastalıkları ve gebelik, doğum veya cerrahi müdahale,

b. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre ihbarı mecburi olan hastalıklardan; anthrax, mavi dil, koyun ve keçi vebası (PPR), koyun, keçi çiçeği, geyiklerin epizootik hemorajik hastalığı (EHD), rift vadisi humması hastalıkları,

c. Her türlü kaza, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması,

d. Zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler,

e. Her türlü doğal afetler ve güneş çarpması,

f. Yangın veya infilâk

sebebiyle meydana gelen ölümler ve mecburi kesimler ile gebelik süresinin herhangi bir döneminde meydana gelen ve Tarım Sigortaları Havuzu eksperi tarafından tespit edilen yavru atmalar nedenleriyle sigortalının doğrudan doğruya uğradığı doğrudan uğradığı maddi zararlar Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.

İsteğe bağlı olarak ve ek prim alınması koşuluyla;

a. Hastalıklardan arilik belgesine sahip ve bio güvenlik önlemlerini almış işletmelerde işletmede yer alan sigortalanabilir nitelikteki tüm hayvanların sigortalanması koşuluyla; şap hastalığı nedeniyle meydana gelen ölümler, zorunlu kesimler sonucu sigortalının doğrudan uğrayacağı maddi zararlar (Dar Kapsamlı tarifede ve aşılı ari bölge olan; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illeri ile İstanbul ve Çanakkale illerinin Avrupa yakasında kalan İlçelerinde Şap hastalığı teminatı verilmez),

b. Poliçede belirlenen sigortalı yerde

  • Kırma, delme, yıkma, devirme ve zorlamayla girilerek,
  • Araç, gereç veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanma veya aşma suretiyle girilerek,
  • Kaybolan, çalınan veya haksız yere elde edilen asıl anahtarla veya anahtar uydurarak veya başka aletler veya şifre yardımıyla kilit açma suretiyle girilerek,
  • Sigortalı yerlere gizlice girip saklanarak veya kapanarak,
  • Öldürme, yaralama, zor ve şiddet kullanma veya tehditle,

yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs nedeniyle sigortalı hayvanlarda doğrudan meydana gelen zararlar ile sigortalı hayvanların poliçede belirtilen adresteki tesis ile sigortalı tarafından bildirilen ve Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kabul edilen mera veya meralar arasındaki nakliyesi esnasında veya buralardayken yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs nedeniyle sigortalı hayvanlarda doğrudan meydana gelen zararlar (Dar kapsamlı tarifede, işletmede yer alan sigortalanabilir nitelikteki tüm hayvanların sigortalanması koşulu ile hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs nedeniyle sigortalı hayvanlarda doğrudan meydana gelen zararlar kapsama alınabilmektedir.),teminat kapsamına alınabilmektedir.

Avantajlarınız Nelerdir?

  • Koyun ve keçi ile koç ve tekeler ön soy ve soy kütüklerine kayıt ettirdiğiniz takdirde, toplam poliçe priminizin yarısı Devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Poliçe priminizi "DenizBank Üretici Kartı" ile sorunsuz bir şekilde ödeme kolaylığına sahipsiniz.
  • Priminizin %25'ini peşin, kalan %75'lik kısmını da 5 eşit taksitte ödeyebilirsiniz.
  • Hasar halinde, tazminatlarınızı en kısa zamanda alabileceksiniz...

Sıkça Sorulan Sorular

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortasına nasıl sahip olabilirsiniz?

Size en yakın DenizBank Şubesine gitmeniz yeterli.

Prim ödemelerinizi nasıl yapabilirsiniz?

Prim ödemelerinizi, "DenizBank Üretici Kartınızı” kullanarak, %25'i peşin, kalan %75'lik kısmını da 5 eşit taksitte yapabilirsiniz...

Hasar anında ne yapmalısınız?

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortasında, teminat kapsamındaki herhangi bir riskin gerçekleşmesi halinde, sigorta ettiren/sigortalı tarafından en geç 24 saat içinde doğrudan ya da acente aracılığı ile TARSİM ÇAĞRI MERKEZİNE (0850 250 82 77) hasar ihbarı yapılır. Ayrıca; “TARSİM MOBİL” uygulaması ile sigortalı/sigorta ettiren tarafından zamandan ve mekandan bağımsız olarak hasar ihbarları doğrudan yapılabilmektedir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortasında; Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından görevlendirilen Tarım Sigortaları Havuzu Veteriner Hekim eksper hasar ihbarı yapılan hayvanı en kısa süre içerisinde görüp, gerekli incelemesini yaparak, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortası-Büyükbaş-Hasar Tespit Raporunu düzenler. Hasar dosyası tamamlanarak, kesinleşmiş olan tazminat miktarları, en geç 30 gün içinde yine Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından sigortalıya banka kanalıyla ödenir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası nedir?

Tarım sigortaları başlığı altında tasnif edilen Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Denizbank’ın sunduğu hizmetlerden sadece biridir. Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, ülkemizdeki birçok üreticinin, besicinin ve yetiştiricinin tek gelir kaynağı olan küçükbaş hayvanların geleceğini güvence altına almak maksadıyla oluşturulmuştur. Küçükbaş hayvanlar koruma altına alınıp üreticilerin büyük zarar görmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası kapsamına giren hayvanlar; koyun, koç, keçi ve tekedir. Bu sigortadan yararlanabilmesi için kapsam dahilinde değerlendirilen hayvanların ön soy ve soy kütüklerine güncel kayıtlarının yaptırılması gerekir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası kapsamındaki riskler sırası ile şunlardır:

1. Hayvanlarda rastlanılan her türlü hastalıklar, doğum, gebelik ya da cerrahi müdahaleler;

2. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre ihbarı mecburi olan hastalıklar arasında sayılan anthrax, mavi dil, koyun ve keçi vebası (PPR), koyun, keçi çiçeği, geyiklerin epizootik hemorajik hastalığı (EHD), rift vadisi humması hastalıkları;

3. Her türlü kaza; vahşi hayvan saldırıları, böcek ya da yılan sokmaları;

4. Zehirli çayır otlarına ya da yeme bağlı zehirlenmeler;

5. Her türlü doğal afetler ve güneş çarpması hadiseleri;

6. Yangın ya da infilaktan kaynaklanan telefler.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’na ayrıca kaza sonucu meydana gelen ölümler, gebelik sürecinin herhangi bir kısmında olan ve Tarım Sigortaları Eksperi tarafından tespit edilen yavru atmaları sebebi ile kaynaklanan sigortalı kişinin doğrudan doğruya uğradığı maddi zararlar da gene sigortaya tabidir. Tabii ki bu dahil olma Tarife ve Teslimatlar doğrultusundadır.

Tüm bu sebeplere ek olarak, ayrıca prim ödenmesi şartı ile;

1. Hastalıklardan arınma belgesi alan ve gerekli güvenlik önlemlerini sağlayan işletmelerdeki tüm hayvanların sigortalanması koşuluyla; şap hastalığından dolayı yaşanan ölümler, zorunlu kesimler neticesinde sigortalı kişinin direkt yaşayacağı maddi zararlar;

2. Poliçede belirtilen; sigortalı yerde kırma, delme, yıkma, devirme ve zorlamayla; araç gereç ya da bedensel çeviklikle tırmanma ve aşma suretiyle; kaybolan, çalınan ya da yasal olmayan yollarla elde edilen asıl anahtarla, anahtar uydurarak ya da başka aletlerle ve şifre yardımıyla kilit açmak suretiyle girilerek yapılan hırsızlıklar ve bu hırsızlıklara ek olarak sigortalı yerlere gizlice girerek, saklanarak ya da kapanarak öldürme, yaralama, şiddet kullanma ya da tehditle yapılan soygunlar da sigorta kapsamına girmektedir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nın teminat altına aldığı bu kazalar ile uğranacak zararlar asgariye indirilir. İlave ödemelerle alınacak fazladan tedbirlerle bu asgari masrafın karşılanabileceği kapsam da büyür.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası poliçeleşme süreci nasıl işler?

Sigorta şirketlerince karşılıklı güven ilişkisine dayanarak sunulan hizmet şartlarının tüm detayları ile belirtildiği yazılı belgeye “sigorta poliçesi” denir. Poliçe, sigortanın işleyebilmesi için olası durumları içeren bir belgedir. Poliçe olmadan ne sigortanın içerdikleri belli olur ne de sigortalı kişinin zararı karşılığında alabileceği tazminat.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nın poliçeleşme süreci, sigorta yaptırmak isteyen kişi, kendisine en yakın konumda bulunan Denizbank şubesine giderek başvurusunu yapabilir. Şubeye gittiğinde, teminat kapsamındaki kazaların hangisi karşısında hangi sigortayı yaptırmak istendiğine karar verir. Sigorta için gerekli primin yatırılması ve belgelerin oluşturulması ile poliçeleşme süreci başlar. Herhangi bir hasar meydana geldiğinde ise hasar tespitine gelen Tarım Sigorta Havuzu eksperinin onayıyla tazminat ödeme süreci başlar. Sigortalının bir ay içerisinde tazminatını alması ile sona erer.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası prim ödemeleri nasıldır?

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nın prim ödemelerinde kolaylık sağlar. Bu ödemeleri gayet rahat ve şeffaf bir şekilde yapabilirsiniz. Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’ndan yararlanabilecek kapsamdaki hayvanlar ön soy ve soy kütüklerine kayıt ettirildiğinde toplam poliçe priminin yarısı devlet tarafından karşılanmaktadır.

priminin yarısı devlet tarafından karşılanmaktadır. Poliçe primleri “DenizBank Üretici Kartı” ile sorunsuz ve rahat bir şekilde ödenebilir. Bu prim ödemeleri yine “DenizBank Üretici Kartı” ile %25’lik kısmı peşin, arda kalan %75’lik kısmı da 5 eşit takside bölünmek şartı ile yapılabilir. Böylelikle herhangi bir hasarın yaşanması durumunda Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası kapsamında sahip olunan tazminat, en kısa zamanda alınabilir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası hasar ihbar süreci nasıl ilerler?

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nın ihbar süreci gayet kolay bir şekilde ilerlemektedir. Teminat kapsamındaki herhangi bir riskin meydana gelmesi halinde, küçükbaş hayvanını sigorta ettiren kişi tarafından en geç 24 saat içerisinde doğrudan ya da acente aracılığıyla Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Çağrı Merkezi’ne ihbar yapılması ile ihbar süreci başlatılır. TARSİM Çağrı Merkezi’ne erişim 0850 250 82 77 numaralı telefon üzerinden yapılabilmektedir. Buna ek olarak, akıllı telefonlara kolayca indirilebilen “Tarsim Mobil” uygulaması ile küçükbaş hayvanını Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası yaptıran kişi tarafından zaman ve mekan ayrımı gözetmeksizin hasar ihbarları doğrudan yapılabilmektedir.

Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası’nda, Tarım Sigortaları Havuzu (Tarsim) tarafından görevlendirilen Tarım Sigortaları Havuzu Veteriner Hekimi eksper hizmeti görmek adına hasar ihbarı yapılan hayvanı ya da hayvanları en kısa zamanda inceler. Bu görüş esnasında gerekli incelemeyi yapar ve Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortası – Küçükbaş - Hasar Tespit Raporu tertip eder. Hasar dosyası tamamlandıktan sonra kesinleştirilen tazminat miktarı, en geç 30 gün içinde yine Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) aracılığı ile sigortalı kişiye banka kanalından ödenir.