https://chatbot.denizbank.com/Sdk/Jetlink.js

Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

Findeks

Artık siz de Findeks hizmetleri sayesinde finansal geleceğinizi kontrol edebilirsiniz!

Findeks Paketleri Deniz’de!

Avantajlı Findeks Paketleri ile kredili ürünlerinize ilişkin ödeme performansınızı izleyerek, kişiye özel finansal danışmanlık, takip ve uyarı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kredili ürünlerinizle ilgili tüm soruların cevabını bulup aksiyon alabileceğiniz Findeks Paketleri, finansal hayatınıza yön vermenizi sağlayacaktır. İhtiyacınıza uygun Findeks Paketine en yakın şubemizden kolaylıkla başvurabilir, paket avantajlarından siz de faydalanabilirsiniz.

Risk Raporu (12 Adet /yıl), İzleme (Sınırsız), Uyarı Hizmeti (Sınırsız), Not Danışmanım (3 Adet / yıl), Takipçi (Sınırsız)

  Findeks Paket Adı Toplam Ücret (TL) KDV Hariç
Şahsi Amaçlı Kullanım Premium 625 TL
Diğer Kişi Sorgu Paketleri Yılda 50 Risk Raporu 1.062,50 TL
Yılda 100 Risk Raporu 1.875 TL
Yılda 500 Risk Raporu 8.125 TL
Yılda 1.000 Risk Raporu 15.375 TL
Yılda 5.000 Risk Raporu 69.875 TL
Yılda 10.000 Risk Raporu 124.125 TL
Yılda 50.000 Risk Raporu 574.062,50 TL
Yılda 100.000 Risk Raporu 1.148.125 TL
Yılda 50 Çek Raporu 937,50 TL
Yılda 250 Çek Raporu 2.087,50 TL
Yılda 100 Karekodlu Çek Raporu  60 TL
Yılda 250 Karekodlu Çek Raporu  150 TL
Yılda 1000 Karekodlu Çek Raporu  600 TL
Yılda 100 Teminat Mektubu Durum Sorgulama 1.002 TL
Yılda 500 Teminat Mektubu Durum Sorgulama 4.092 TL
Yılda 1.000 Teminat Mektubu Durum Sorgulama 6.096 TL
Ticari Karma Paket 2.500 TL

Sıkça Sorulan Sorular

Kredi Notu nedir?

Kredi notu ya da diğer bir deyiş ile kredi puanı, bir kişinin banka veya finans kuruluşu ile arasında geçen iktisadi dengelerin gözetilmesi sonucu birtakım analizler yapılarak hesap edilen sayısal ifadeye verilen isimdir. Daha kısaltılmış bir şekilde ifade etmek gerekir ise kişinin, bankalar ile yaptığı işlemleri içeren şahsi finans geçmişidir. Kredi sicili olarak da adlandırılabilir.

Herhangi bir finansal yükümlülük altına girecek olan kişinin ödemeyi nasıl yapacağına dair performansı, geçmiş dönemlere ait veriler ile birlikte ortaya koyan finansal bir gösterge olan kredi notu, yatırım ya da tüketim için bir desteğe gereksinim duyup kredi kullanma talebi ile bankaya başvurulduğunda aktive olur. Bu gibi durumlarda yani bankalardan borç istendiğinde banka kredi sicilini inceleme altına alır ve geçmiş finansal verileri göz önünde bulundurarak kredi notunu verirler. Kredi siciline göre borç isteyen kişiyi kategorize ederler ve bu nottan hareket ederek kredi desteği verip vermemek hususunda kararlarını alırlar.

Bankalara karşı olan borçların ödeme düzeni, borç miktarının ne kadar olduğu, yeni kredili ürün açılışları, kredi kartı limitinin ne kadar olduğu, kredi kullanım sıklığı, risk raporu ve bankadan bankaya farklılık gösteren diğer birtakım inceleme kriterleri kredi notu hesap edilirken hesaba katılır.

Kredi Notu nasıl yükselir?

Kredileri düzenli bir şekilde ödeyerek mevcut borç durumunu iyileştirip kredi notunu koruyabilir ya da kötü ise yükseltebilirsiniz. Kredi notunun yükselmesi ise belirli bir zamana bağlıdır. O ana kadarki borçların kapanmış olması kredi notunun yükselmesi açısından çok önem rol oynasa da bu ödeme alışkanlığının aylar boyunca sürdürülmesi gerekir. Kredi kartı borçlarının yanı sıra fatura borçlarının da ödenmesi gereklidir. Ödenmemiş ya da gecikmeye uğramış her borç kredi kartı notunu düşürtücü bir etkide bulunur. Kredi notu yükselirken borcun tipinden çok kişinin ödeme alışkanlığı göz önünde bulundurulur.

Kredi Notu neden düşer?

Müşterilerin borçlarını aksatması, zamanında ödememesi bankalar nezdindeki itibarını düşüreceği gibi prestijlerine de zarar verir. Buna ek olarak borç ödememe, borçları aksatma, borçları atlatma da kredi notunun itibarına zarar verir ve kredi notunun düşmesine yol açar.

Kredi Notu kaç olmalıdır?

Findeks kredi notu endeksine göre belirlenen ve 1 ila 1900 puan arasında değişen bir sayısal değer alan kredi notu, 1’den 1900’e doğru ilerlediğinde temsil ettiği risk ölçeği düşer. Diğer bir deyiş ile en düşük not olan 1, en fazla risk taşıyan müşteri profilidir. En yüksek puan olan 1900 ise, borçlarına sadık olan en güvenilir müşteri profili olarak öne çıkar.

Bankadan bankaya farklılık göstermek ile birlikte bankalar büyük çoğunlukla kredi notu 900’ün ya da 1000 puanın altında olan müşterilere kredi vermek istemez. Puanı 1200’ün üzerindeki müşterilere ise daha kolay bir şekilde kredi verirler. Müşterinin kredi notu yükseldikçe finans kurumları tarafından prestiji de yükselir. Hemen her finans kurumuna göre değişiklik gösterse de genel olarak gruplama puan aralıklarına göre şu şekildedir:

1 – 699 = En Riskli

700 – 1099 = Orta Riskli

1100 – 1499 = Az Riskli

1500 – 1699 = İyi

1700 – 1900 = Çok İyi

Findeks Risk Raporu nedir?

Findeks, Kredi Kayıt Bürosu tarafından meydana getirilen bir oluşumdur. Bu oluşum kredi hesaplamaları yapılırken bir ölçek meydana getirip bu ölçek üzerine rapor hazırlayarak risk durumunu ölçer. Findeks risk raporu denilen bu rapor, müşterileri profillerine göre sınıflandırarak onların bir sicil sahibi olmalarını sağlar. Bu sicil de kredi almaktan herhangi bir işlem yapmaya kadar çeşitli finansal aktivitelerde müşterilere eşlik eder.

Risk Raporu neden önemlidir?

Findeks tarafından meydana getirilen risk raporu hem bankalar açısından hem de müşteriler açısından kritik öneme sahiptir. Risk raporunda riski düşük müşteriler bankaya güvence verirken bu profildeki müşterilerin bankalar üzerinde yapacakları herhangi bir işlemi gayet rahat bir şekilde atlatarak işlerini halletmelerine yardımcı olur.

Findeks Kredi Notu nasıl öğrenilir?

Findeks, Kredi Kayıt Bürosu’nun kurduğu bir oluşumdur. Ülkemizde kredi notu belirlemekle alakalı yetkili kurumdur. Findeks, bireylere ya da reel sektöre yönelik hizmet sunan finansal hizmet platformudur. Kredi notu Findeks üzerinden öğrenilebilir.

Findeks kredi notu, kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı borçlarına ait ödeme alışkanlıklarına, borç durumuna ve kredi kullanım bilgilerine göre hesap edilir. Findeks kredi notu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından kayıt altında tutulur. Findeks kredi notunu öğrenmek için detaylı bilgiye DenizBank Şubelerinden ya da MobilDeniz ya da İnternet Bankacılığı'ndaki Findeks Risk Raporu alanından ulaşabilirsiniz.

Hangi yöntemler ile Findeks Kredi Notu yükseltilebilir?

Findeks kredi notunun yükseltilmesi için en geçerli ve en sağlıklı yöntem borçları düzenli bir şekilde ödeme ve kapatma yoludur. Borçların kapatılması ve ödenmesi kredi notunun yükselmesine doğrudan etki eder. Bunun yanı sıra faturaların ve kredi kartı borçlarının düzenli bir şekilde ödetilerek kapatılması da kredi notunun yükselmesine olumlu etki eder.

Findeks Kredi Notu ne kadar sürede güncellenir?

Findeks kredi notunun güncellenmesi düzenli ödemelere ya da ödememelere bağlı olarak birkaç ay içerisinde güncellenir. Bu güncelleme işlemi zaman almaktadır.

Findeks Kredi Notu öğrenme ücreti ne kadar?

Findeks kredi notu öğrenme ücreti senelik hatta daha kısa aralıklarla güncellenir. En son 2024 senesinin eylül ayında güncellenen tarifeye göre Findeks kredi notu öğrenme ücreti bireysel işlemlerde 45 TL + KDV , ticari ürünlerde ise 1.150 TL + KDV’dir.